DE DUIKSPORT

Bijna net zo bijzonder als het voor een mens is om te kunnen vliegen, is het om onderdeel uit te maken van de prachtige onderwaterwereld. De duiksport biedt je die toegang!

Met de ontwikkelingen van de afgelopen decennia, ligt dit ook binnen jouw bereik. Tot halverwege de twintigste eeuw werd er voornamelijk beroepsmatig gedoken. Tegenwoordig is het ook een recreatieve sport.

Een sport met verschillende disciplines. Zo zijn er freedivers (duikers die zonder ademlucht in flessen duiken), technisch duikers (duikers die diepe duiken maken, waarbij je niet direct terug naar het oppervlak kan in verband met drukverschillen) en recreatieve duikers.

Onze vereniging heeft vooral leden die recreatief duiken. Binnen deze tak van de duiksport duiken ze op allerlei plaatsen en op verschillende manieren.

Sommige van onze leden gaan helemaal op in het onderwaterleven en onderwaterfotografie. Anderen vinden het juist weer leuk om hun materiaal te optimaliseren. En wanneer het weer er naar is, wordt er ook onder het ijs gedoken – een speciale sensatie.

De duiksport is een sociale sport. Je duikt namelijk nooit alleen, maar altijd met een buddy. Vanuit onze vereniging worden er regelmatig verenigingsduiken geörganiseerd. Of gaan duikers in kleiner verband op stap. We gaan dan met een ploegje op weg en ontdekken altijd weer wat nieuws op bekende of onbekende duikstekken: never a dull moment!

Scroll to Top