2* opleiding

Een nieuwe NOB 2*-duikopleiding start als we voldoende aanmeldingen hebben. Je kunt instappen bij deze opleiding met een NOB 1*-brevet of een PADI Open Water brevet.

Er gaat een wereld voor je open!

Als 1* duiker heb je heel veel mogelijkheden om plezier aan je hobby te beleven. Je kunt duiken maken tot 20 meter in binnen en buitenland.

Na de 1* opleiding kun je verder gaan met de 2* opleiding. Als 2* duiker kun je duiken in getijdenwater, na zonsondergang de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, het leven onder water herkennen en meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties. Je verbreedt in deze opleiding je horizon.

In de 2*-duikeropleiding doe je ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Als 2*-duiker duik je binnen de nultijden.
Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je in totaal minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van de opleiding.

De 2*-duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Advanced Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat je in je opleiding hebt geleerd.

Als 2*-duiker kun je verdergaan met de 3*-duikopleiding. Je kunt er ook voor kiezen om je te verdiepen in specialisaties. Klik hier voor de meest actuele lijst op de website van de NOB.

Scroll to Top