Veelgestelde vragen

 

Het eerste jaar kost het lidmaatschap € 330 voor een heel jaar (2023). Dit is inclusief de 1-sters opleiding, gebruik van materiaal (duikfles, trimvest en ademautomaat) tijdens de opleiding, bijdrage en verzekering NOB. Wordt iemand gedurende het jaar lid, dan wordt de contributie naar rato berekend.
Het lidmaatschap voor een volgend jaar (2024), als bestaand lid, bedraagt € 205

Voorafgaand aan de opleiding moet een cursist een duikkeuring ondergaan. Dat kost ca. € 75 en wordt vaak gedekt door je ziektekostenverzekering. De basisuitrusting (duikbril, snorkel, vinnen) moet een cursist voor aanvang van de opleiding zelf aanschaffen (circa € 100). Voor de buitenwaterduiken moet de cursist beschikken over een duikpak (huur of koop; koop vanaf ongeveer €250, of kijk eens op markplaats of de vele facebook verkoopgroepen)

Omdat Aqua-Holic volledig draait op vrijwilligers voor bestuur, commissies, bardiensten in het clubhuis e.d. Ook de instructeurs zijn, alhoewel uitstekend opgeleid, vrijwilligers zonder enige kostenvergoeding.

Voor zowel de 2* en 3* opleidingen als de specialisaties, rekent Aqua-Holic alleen de kostprijs van het lesboek en de NOB-brevetkaart.
Meestal ligt de prijs tussen de € 40 en € 60.

Het antwoord op deze vraag hangt mede af van de persoonlijke eisen en wensen die aan een duikuitrusting worden gesteld. Vanaf circa € 750 tot € 1000 kun je al beschikken over een volledige en nieuwe duikuitrusting die jaren mee kan gaan. Daarnaast kun je op bijvoorbeeld Marktplaats.nl goede, tweedehands duikspullen vinden.

Gebruikelijk is 7 theorieavonden met aansluitend een zwembadles (inclusief perslucht). Daarna minimaal 5 buitenwaterduiken voor de afronding van het 1* brevet.

Meestal start er in oktober/november een opleiding. Gemiddeld wordt er één tot twee keer per jaar een 1* opleiding gestart (bij voldoende belangstelling). De eerste buitenwaterduiken zullen dan omstreeks eind april georganiseerd worden.

Duikweekenden met (of omstreeks) Pasen en Pinksteren, speciale duikdagen met bijvoorbeeld Hemelvaart of een nieuwjaarsduik, buitenlandse reizen, excursies naar het hyperbaar centrum van het AMC, duiktoren Triton 12 in den Helder of NEMO33 in België en nog veel meer.

Ja, Aqua-Holic leidt op binnen de regels van de NOB en is aangesloten bij de CMAS, een internationaal erkende duikorganisatie.
Alle opleidingen voldoen daarnaast aan internationaal vastgelegde standaarden (EN-normen).

Wij hebben onze clubavond op donderdag. Vanaf 19.15 is het clubhuis geopend. Als er een opleiding is start deze om 19.30.
Van 21.00 tot 21.30 is er conditietraining in het torenbad van zwembad Amerena. Van 21.30 tot 22.30 gebruiken we het zwembad voor de opleiding.

Ja, wij organiseren jaarlijks een inzameling van duikflessen. Wij brengen en halen de flessen naar een erkend keurbedrijf en je krijgt hem terug met een officieel keuringsverslag. Wij brengen de flessen naar Dive Supplies Holland in Mijdrecht.

Dat ligt aan de aanmeldingen. We streven er naar om in november en januari een opleiding te starten. Wil je informatie neem dan contact met ons op via het contactformulier of kom op een donderdagavond langs in ons clubhuis aan de Keerkring 7 in Amersfoort.

Scroll to Top