Over Aqua-Holic

Wil je je eerste duikbrevet halen of ben je een ervaren duiker? Lidmaatschap van Aqua-Holic heeft voor iedereen veel voordelen.

Bij onze vereniging vind je een geclassificeerd team van instructeurs en veel enthousiaste duikers. Als beginnend duiker vormen zij een enorme bron van informatie: op al je duikvragen vind je binnen Aqua-Holic een antwoord.

Aqua-Holic is een gezellige duikvereniging. Kundigheid, specialisatie en zorgvuldigheid gaan er hand in hand met gezelligheid en een ontspannen omgang met het duiken en elkaar.

Aqua-Holic is een zogenaamde ‘NOB’-duikvereniging. NOB staat voor Nederlandse Onderwatersport Bond.

De NOB zet zich in voor de belangen en behoeften van Nederlandse duikers. In het hele land maken ze zich sterk voor duikfaciliteiten, het open houden van duikplaatsen en het monitoren of verbeteren van de onderwaternatuur.

De NOB heeft goede duikopleidingen en specialisaties, die je kunt volgen bij Aqua-Holic. Op een laagdrempelige en plezierige manier leer je zo om met zelfvertrouwen onder water te gaan.

De Nederlandse Onderwatersport Bond is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF.

Clubhuis

In het clubhuis aan de Keerkring in Amersfoort, vind je onder andere een leslokaal – waar de theorie-lessen worden gegeven – en een gezellige verenigingsruimte.

Compressor

Ons clubhuis beschikt over een eigen compressor. Zo kan je als lid van Aqua-Holic je duikflessen kosteloos vullen.

Materialen

De vereniging beschikt over moderne duikuitrustingen (trimvesten, automatensets, duikflessen en duikcomputers). Tijdens de 1* opleiding kunnen cursisten kosteloos gebruik maken van deze benodigde duikmaterialen. Na de opleiding (en voor de overige leden) kan er uitrusting gehuurd worden voor een zeer schappelijke prijs.

Activiteiten

Aqua-Holic is een vereniging met gemotiveerde en creatieve leden. Bijna wekelijks wordt er door leden gedoken, en is er altijd wel een mogelijkheid om daarbij aan te sluiten. Een week na Pasen, en ook een week na Pinksteren, houden we een duikweekend in Zeeland.

Er is alle ruimte voor initiatieven van leden. Zo ontstaan veel spontane activiteiten als nachtduiken, een Zeeland-duikdag, een ijsduikweekend in Oostenrijk, en; organiseren leden ook buitenlandse duikreizen.

De voordelen van lidmaatschap

Lidmaatschap van Aqua-Holic biedt alle duikers, beginnend en ervaren, veel voordelen. Om er een aantal te noemen:

  • De vereniging heeft veel enthousiaste leden die intensief duiken. Daardoor is er een heleboel ervaring en kennis in huis. Als beginnend duiker kan je daar je voordeel mee doen. Tips over duikplaatsen en materialen bijvoorbeeld.
  • Je duikt altijd samen met een buddy: binnen de vereniging vind je eenvoudig een gelijkgestemde om op een bepaalde dag te gaan duiken. Daarvoor zijn meerdere Whatsapp-groepen en een groeps-mailfunctie actief.
  • Iedere donderdagavond is er de Aqua-Holic-conditietraining in Amerena. Je lidmaatschap geeft op dat moment entree tot het sportcomplex.
  • Je vult je duikflessen in het Aqua-Holic clubhuis. Onze eigen compressor bespaart je externe vulkosten.
  • De vereniging organiseert meerdere keren per jaar duikweekenden en andere activiteiten.
Scroll to Top